Novinka, bavlněné povlečení Den v Paříži, noc v Londýně

Zařizujeme pokoj pro dítě

Děti se mění, dětský pokoj s nimi. Inspirujte se k proměnám napříč časem  

Rodičovství prožívá každý různě, zařizování dětského pokoje si ale nenechá ujít snad nikdo. Možná očekáváte narození miminka, možná se z vašeho “miminka” stal zničehonic předškolák. Tak jako tak je čas na změnu. Dětskému pokoji se četné proměny nevyhýbají. Pokojíček pro batole, pokoj pro školáka i království dospívajícího vypadají vždy jinak. Žádný div. Nároky dítěte se v průběhu dětství mění a pokoj spolu s nimi. 

Pokojíček pro batole? Stačí postýlka a štěrchadlo  

O tom, že narození dítěte je obrovská životní událost, není pochyb. Nastávající rodiče zařizováním pokoje pro miminko (a nejen pokoje) tráví často spoustu hodin. Týká se vás přesně tato situace? Pak už jste možná zažili onen pocit nepatrného zděšení, když jste se ve všemožných příručkách dočetli, co všechno coby nastávající rodiče do pokojíčku pro miminko rozhodně musíte pořídit.

Skutečnost je přitom taková, že alespoň po první měsíce vám coby výbava do pokoje bohatě stačí postýlka a povlečení do postýlky. Mimořádně praktická věc je chránič matrace. Jednak máte jistotu, že nebudete muset trávit čas opakovaným vysoušením matrace, především ale vytváří ochranu matrace a prodlužuje její životnost

Náš tip: Chránič matrace 60x120 cm oceníte i jako přebalovací podložku na cestách.

Do pokoje pro miminko tak nějak patří dětský koberec. Patrně vás čeká delší postávání u postýlky. Tehdy je lepší stát na měkkém koberci než na studené podlaze. Koberec dokáže místnost překvapivě zútulnit a hodí se i záhy poté, co vaše dítko začne pást koníky. 

A to je opravdu to nejnutnější minimum. Spoustou hraček a věcí do výbavičky vás nejspíš budou zásobit rodina a kamarádi. Samozřejmě si můžete vyhrát s výmalbou, obzvlášť oblíbené jsou nejrůznější zvířátkové nebo jinak barevné tapety. Počítejte ale s tím, že zhruba první dva roky bude nejspíš dítko trávit noci s vámi v ložnici. Pak se ani nenadějete a nastane čas na další proměnu. 

Náš tip: Je libo látkovou plenu s motivem?

Z pokojíčku v pokoj pro školáka  

Postýlku je po pár letech potřeba vyměnit za větší. Chytrým řešení je rostoucí postel, se kterou si vaše ratolest vystačí minimálně do startu školních let. S rostoucí postelí “začínáte” obvykle někde na 120 centimetrech, zabere jen tolik místa, kolik je zrovna potřeba a působí útulnějším dojmem než dlouhá “dospělácká” postel.

Podstatnou výhodou nábytku do dětského pokoje je, že se dá pořídit z druhé ruky levněji než zánovní. Třeba postele do patra baví děti nejvíc zhruba mezi šestým až desátým rokem života, pak už je “lezení po žebříku otrava”. Ale pokud je patrovka v dobrém stavu a nevrže, snadno ji pošlete o dům dál. Co se týká pokrývek, jsou školní léta ideálním obdobím k pořízení povlečení s filmovými hrdiny, případně s 3D efektem. Asi byste nenašli dítě, které by pestrobarevné povlečení nebavilo. 

Náš tip: Přihoďte k povlečení i dětský ručník, bryndrák nebo porcelán.
Nabídku zboží pro děti neustále rozšiřujeme. 

"); ttq.page(); }(window, document, 'ttq');