Novinka, bavlněné povlečení Den v Paříži, noc v Londýně

Jak vybrat přikrývku? Podle počasí i zdraví

Na léto, na zimu i na celý rok: zvolte si tu správnou přikrývku

Když dojde na nákup nové přikrývky, jsme často nerozhodní a nesví až běda. Jak má člověk z tolika nabízených druhů zvolit tu správnou? Pokud uvažujete nad výběrem nové přikrývky, nepátrejte po dalších typech, o kterých jste doposud ani nevěděli, že se vyrábí. Začněte odjinud. Co od přikrývky očekáváte? Vyhovuje vám spánek v teplejší nebo naopak chladnější místnosti? A co další zdravotní aspekty jako třeba alergie? Zkrátka, myslete v první řadě sami na sebe. A volba ideální přikrývky vám vyplyne tak nějak sama. 

Kdy vybírat novou přikrývku 

Čas na výběr nové přikrývky přichází obvykle tehdy, když měníte menší za větší, přikrývku pro jednoho za tu pro dva, když se stěhujete do nového obydlí a čekají vás jiné podmínky. Nebo když zjistíte - a s tím se u našich zákazníků setkáváme nejčastěji - že vás dráždí dosluhující materiál. 

Bestsellerem mezi šetrnými přikrývkami, které mohou používat alergici a astmatici, je přikrývka Antibakteriell v prodloužené verzi. Rozměr 135x220 doporučujeme klidně i dětem nebo osobám menšího vzrůstu, které by jinak sáhly po “klasických” dvou metrech. Proč? Je to velmi jednoduché. Antibakteriell je dostatečně hřejivá, zároveň také ale lehká a prodyšná, takže ji můžete využívat jako celoroční přikrývku. A v zimě oněch dvacet centimetrů navíc vděčně uvítáte. Budete se moci “zakuklit” od hlavy až k patě, aniž by vám cokoliv čouhalo. 

Pokud vám dva metry přece jen stačí, ale naopak kladete důraz na co nejlepší materiál, doporučujeme variantu Antibakteriell přikrývky z dutého vlákna. Je vhodná i pro těžší alergiky a snese praní až na 95°C. 

Buďte si blíž aneb přikrývka pro dva 

Ve sféře lůžkovin snad nic nebudí takové kontroverze jako takzvaná francouzská přikrývka. Jedni ji nemůžou vystát, druzí na ni nedají dopustit. Se zamilovaností to kupodivu nemá zas tolik společného, někdo zkrátka velkou přikrývku nesnese.

Zastáncům zase vyhovuje, že si i během spánku mohou být se svým protějškem tak nějak blíž. I když přikrývka rozměru 200x220 přece jen nějaké místo zabere a není úplně jednoduché ji skladovat, doporučujeme zákazníkům, aby si pořídili obě varianty: letní i zimní. V létě vám - tím spíš, že přijímáte také tělesné teplo od partnera - bohatě stačí prodyšnější přikrývka s menší gramáží. V zimě naopak oceníte silnější verzi. Pamatujte na to, že dvě osoby přikrývka nikdy neobemkne tak těsně a přesně jako jednoho. Během spánku se všichni několikrát převrátíme, pootočíme a snadno se stane, že partnera zcela nebo částečně odkryjeme. 

A co říká o francouzské přikrývce naše spokojená zákaznice?

“Za nás nejlepší kup. Prvně jsem pořídila do ložnice, teď jsem dokoupila dceři.
Pěkně drží tvar. A ještě k tomu perfektní cena. Opravdu doporučuji všem.”

Tip pro nespavce

Naše prababičky spávaly pod těžkou duchnou z pravého peří téměř celý rok. V chalupách klesala teplota na snesitelnou mez i v létě. Dnes žijeme v zateplených domech a když se nám zamane, můžeme si přitopit klidně v sprnu. Většinou stačí jen otočit kolečkem. 

Spaní ve vytopené místnosti však nesvědčí odpočinku ani psychickému zdraví. Oficiální optimální teplota neexistuje, odborníci na zdravý spánek nejčastěji nachází shodu někde okolo 17°C. Kdo si na teplo potrpí a vyhledává jej, toho údaj právě zděsil. A zrovna tak se mezi námi najdou jedinci, kterým se nejlépe spí v teplotách ještě nižších a ona sedmnáctka je pro ně tak akorát na hraně. Opět opakujeme, co už jsme jednou uvedli. Poslouchejte v první řadě sami sebe. Pokud máte ověřenou ideální spánkovou teplotu, spí se vám jako na obláčku a ráno jste svěží a odpočatí, není důvod vaše zvyklosti měnit.

Co když vás ale trápí problémy se spánkem? Snížení teploty v ložnici může být jedním z řešení. To ovšem neznamená, že musíte dobrovolně drkotat zuby. Do chladnější místnosti zvolte teplejší přikrývku. Záleží především na tom, abyste během spánku vdechovali čerstvý studený vzduch. Svému tělu můžete s klidem dopřát komfort, na který jste zvyklí. 

Doporučení od nás: jak vybrat přikrývku už částečně víte. Kvalitní spánek můžete navíc korunovat anatomickým polštářem s bambusovým potahem. Polštář se vám dokonale přizpůsobí a poté se opět vrátí do původního tvaru. Mluvíte z vlastní zkušenosti, naše zdravotní polštáře nám samotným slouží věrně už několikátý let. 

 

"); ttq.page(); }(window, document, 'ttq');